31 Temmuz 2012 Salı

AĞUSTOS AYI BURÇ YORUMLARI



Merhaba Dostlar,

Bu Ağustos ayına çok dost bir dolunay ile giriyoruz. Dolunaylar, düşüncelerin olgunlaştığı, kararların verildiği, karanlık olanların aydınlandığı zamanlardır. Yeni ay zamanlarında atılan tohumlar dolunayda gün yüzüne çıkar, uç verirler.
Bu dolunayı bereket ve şans gezegeni Jüpiter, yüksek zeka gezegeni Uranüs, enerji ve cesaret gezegeni Mars destekliyor. Dolayısı ile uzun süredir kafanızda evirip çevirdiğiniz  bir düşünceniz, bir projeniz varsa, korkmayın, cesaretle gerçekleştirin o düşüncenizi...Bu dolunay Kova burcunda olacağından, düşünceniz yepyeni, daha önce gerçekleştirilmemiş bir konu üzerine olabilir. Konunun yeni olması, risk nedeni ile cesaretinizi kırabilir. Ama korkmayın cesaretle gidin. Sonu hayırlı olacak. Çünkü Jüpiter sizinle. O dost ve şans ışığıdır. Zeus demiş eski Yunanlılar ona. Yani Tanrıların tanrısı...
Kimi kadınlar eşlerinden, sevgililerinden ayrılmak istiyorlar. Çünkü özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacı artıyor. Muhteşem Kova Çağının hemen merdivenlerinin dibindeyiz. 21 Aralık'tan itibaren o sonsuz dönüşümü getiren çağa girmiş olacağız. Kova Çağındaki bu dolunay o çağa ait güçlü bir refleks. Özgürlük ve eşitlik çağı olacak olan Kova'ya ait bu güçlü rüzgar, bu dolunayda başınızın etrafında güçlü anaforlar yaratırsa korkmayın, onun sesine uyun. Sizi olmanız gereken yere güvenle götürecektir.

Bu dolunay otoriteye ve rutine karşı güçlü bir muhalefeti işaret ediyor. Bireysel alanda daha çok kendi olma isteği ağır basacak. Bu bağımsızlık arzusu bazı dostlarda kendi işini kurma dürtüsü, kimisinde rutinleşen ilişkiden/ilişkilerden sıyrılma emeli, kimi dostlarda yaşadıkları evi, şehri, işi, alışkanlıkları değiştirme isteği gibi güçlü arzular yaratabilir. Bu arkadaşlarıma klişe ama bu duruma çok uyan bir cevap vermek isterim: "Yüreğinizin götürdüğü yere gidin" Yüreğiniz bu kez sizi yanlış ve mutsuz olacağınız bir yere götürmeyecek!

Merkür, 8 Ağustos tarihinde nihayet ileri hareketine başlayacak. Merkür geri giderken iletişim ve iletişim araçlarında sıkıntılar olur, biliyorsunuz. Bu gerileme de örneğin eşim  Ayfonunu (iPhone) düşürüp camını kırdı. Camı değiştirme bedeli iyi bir cep telefonundan daha pahalı. Benim de bilgisayarımın fanı bozuldu. 15 dakikada bir aşırı ısındığından kendi kendini kapatıyor. Sizler de benzer problemler yaşamış olabilirsiniz ( Otomobiller, posta, kargo, eski sevgililer, eski arkadaşlar, mektup, e-posta, ticaret ve mobil olan herşey Merkür ve merkür gerilemesi ile ilgilidir.) Neyse ki 8 Ağustos'ta Merkür gerilemesi sona eriyor.

Merkür'ün tam olarak gücüne ulaşması 20 Ağustos'u buluyor. Sizin için önemli olan anlaşmaları, kontratları bu tarihe ertelemeniz çok daha iyi olur. En azından ayın 10'una kadar bekleyiniz.

Dostlar, Dünyalılar,

Venüs, 7 Ağustos tarihinde İkizler burcundan Yengeç Burcuna geçecek. Dolayısı ile evimiz, ailemiz bizim için ön plana çıkacak. Kimilerimiz için yeni bir aşk başlangıcı olacak bu. Kimilerimiz için nostaljik bir esinti. Bilhassa 7 ve 8 Ağustos tarihlerinde geçmişten bir dost, bir arkadaş yahut aile çevresinden uzun süredir görmediğimiz bir akraba ile bir araya gelmek büyük mutluluk getirecek. Venüs, Yengeç burcunda iken muhafazakar yatırım araçlarından iyi karlar elde edebilme imkanı da sağlar. Ev, arsa vb. ticareti, faiz ve değerli emtia gibi. Bilhassa altın, gümüş, elmas gibi yatırım aracı olarak ta kullanılan değerli süs eşyalarının fiyatlarında artışlar görebiliriz.

Dostlar, Dünyalılar,


Mars 23 Ağustos'ta nihayet kararsız ve iradesiz olduğu Terazi burcundan çıkarak Akrep burcuna girecek...Mars Akrep'te hep aklıma "Ateş" ve "ter" figürlerini aklıma getirir. Ateş: Kızgınlıktan, arzulardan, coşkulardan, seksten, ateşli silahlardan.... Ter: Kızgınlıktan, arzulardan,coşkulardan, seksten, güçten, koşmaktan...

Eğer Mars'ın Akrep'te yaratacağı gücü doğru kullanırsanız hedeflerinize giden yolda kendinize bir avantaj yaratabilirsiniz. Yok eğer Mars'ın kör ve azgın gücünü kontrol altına almazsanız bu kör enerji başınıza bela açabilir. İstenmeyen gebelikten, kör bir kurşunun hedefi olmak gibi risklerden bahsediyorum. Spontan, yoğun bir enerjidir bu. Bir maraton koşucusu iseniz bu enerjiden en çok siz yararlanırsınız. Ama örneğin satranç oyuncuları için aynı avantajı yaratmayabilir. Bu muazzam kör enerjiye aklınız ile yön verin. Kazanırsınız.

Güzel İnsanlar,

Bu ayın en dikkat çeken yanlarından biri Oğlak burcundaki Pluto ile Koç Burcundaki Uranüs'ün nihayet karşı karşıya gelmeleri. Bu hep en korktuğum durumlardan biri. Özgürlükçü dehayı açığa çıkarıp büyük dönüşümlere yol açması muhteşem bir durum elbette ama deprem, volkan patlamaları gibi doğa olaylarına yol açması da bir o kadar tehlikeli. Neyse ki bu iki çok güçlü gezegen 4 ay kadar geri harekette olacaklar ve güçlerini gösterme fırsatları istedikleri oranda olamayacak. Felaket tellallığından hiç hoşlanmam ama yine de uyarmak durumundayım dostlar. Ağustos ayından başlayarak 2013,2014 yılları için depreme karşı önlemlerinizi alın. Sakın bu uyarımı hafife almayın. Ümit ederim ki bu olumsuz süreçler en azından 2014 yılının sonuna kadar kapımızı çalmasın...

Genel olarak Ağustos ayı gökyüzü hareketleri bize bunları söylüyor. Kişisel haritalarınızın size özel neler söylediğini öğrenmek isterseniz msyesiltas@gmail.com adresine başvurabilirsiniz.

Musa Yeşiltaş







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder